Domov

Ponujamo vam več kot 170 idej!


 

Iščite po naši zbirki

Opisi lepih kotičkov v naravi in v mestih, ki pogosto ostanejo neopaženi.

Premantura 2018

Tokratni poletni dopust se je precej razlikoval od dosedanjih. Preživeli smo ga, kot je že tradicionalno, v prikolici na obrobju istrske vasice Premantura. Zaradi opravljenega izpita za voditelja čolnov smo poleg obal Kamenjaka obiskali tudi otoke. Odpeljali smo se na Trombujo in Šekovac, največkrat pa smo se sončili kar na Ceji. Tako je dopust minil izredno mirno.

Bobovška jezera

Na oblačen novembrski dan smo odšli na sprehod do bližnjih Bobovških jezer. Čeprav smo domačini, smo jih tokrat obiskali prvič. Parkirali smo ob cesti in se sprehodili do informativne table o jezerih. Po kolovozu smo se sprehodili do jezera Ledvička, nadaljevali po gozdni poti mimo Čukove jame in naprej do največjega jezera Krokodilnica. Na poti smo res uživali v samoti in tišini narave.

Pula

Dan dopusta smo namenili ogledu mesta Pula. Začeli smo z Areno Pula in sprehodom do parne lokomotive. Odpeljali smo se do Beneške trdnjave, se sprehodili do Foruma (glavnega trga) in Augustovega hrama (z arheološkimi ostanki), nato po podzemnih rovih Zerostrasse do Herkulovih vrat, Dvojnih vrat in Zlatih vrat ter ruševin Malega rimskega gledališča. Dan smo zaključili v Akvarija Pula.

Pot okoli posestva Brdo pri Kranju

Brdo pri Kranju je poznano po svojih protokolarnih, kongresnih in športnih objektih. Marsikdo se rad sprehodi po parku in si v bližnji kavarni privošči pijačo. Po zunanji strani parka pa teče 9, 7 km dolga oskrbovalna cesta, ki jo zaradi dolžine, odmaknjenosti od prometnega vrveža in narave obišče veliko ljudi. Pot okoli posestva Brdo lahko izkoristimo za sprehod, tek, trening ali kolesarjenje.

Slemenova špica

Pot na Slemenovo špico smo začeli na Vršiču. Hodili smo po melišču in preko ruševja po pobočju Mojstrovke. Po prijetnem vzponu smo na vrhu prelaza zavili desno in nadaljevali z večinoma ravninsko potjo, le zadnji vzpon pred planino Sleme je nekoliko strmejši in bolj izpostavljen. Tu smo uživali v prečudovitem razgledu, jezeru, miru... Na kratko smo odšli tudi na vrh z lepim razgledom.

Premantura 2016

Letos smo dopust v Premanturi pričeli z ribami na žaru in borbo z vodnimi pištolicami. Poleg klasičnih dopustniških dni smo imeli tudi nekaj dni močne burje. Takrat smo raziskovali nove kraje. V Medulinu smo se sprehodili po polotoku Kaštel in Arheološkem parku Vižula. V Ližnjanu smo v zalivu Kuje opazovali surfarje in visoke valove ter obiskali rt s svetilnikom Marlena s pogledom na otoček Levan.


 

Pobrskajte po naši knjižni polici

Ko ni časa ali vremena za potep, je čas za dobro knjigo.