Domov

Ponujamo vam več kot 170 idej!


 

Iščite po naši zbirki

Opisi lepih kotičkov v naravi in v mestih, ki pogosto ostanejo neopaženi.

Salzburg

Za dva dni sva odpotovala v Salzburg. Na poti do tja sva si v vasi Bad Dürnberg ogledala keltsko vas Salina in rudnik soli Hallein. Po prihodu v Salzburg sva obiskala stari del mesta, kupila Mozartove kroglice in se z vzpenjačo odpeljala na grad. Obiskala sva park Mirabell, ki naju je popolnoma očaral s svojo lepoto, in park Hellbrunn s posebnimi vodnimi presenečenji ter živalskim vrtom v bližini.

Premantura 2009

Premantura je bila letos namenjena izključno počitku, oddihu v miru in senci borovcev stran od vseh obveznosti. Sonce in visoke temperature so nam bile letos naklonjene. Veliko smo se kopali na plažah Kamenjaka (plaža Plovanje ali Škara),kjer sva se večkrat šla romantiko z gledanjem sončnega zahoda. Srečala sva tudi prijatelja Martina s punco in skupaj smo odšli na Premantursko noč.

Križna gora

Na Križno goro smo se podali iz Javornika pod Sv. Joštom nad Kranjem. Hodili smo po asfaltni cesti vse do Čepulj in Planice ter uživali v pogledih na jesensko obarvano naravo. Pri Lavtarskem vrhu smo zavili na gozdno pot in hodili preko travnatega pobočja z lepimi razgledi v dolino ter naprej po gozdu. Do cerkve Sv. Križa nas je vodil še spust po asfaltu v naselje in krajši sprehod po makadamu.

Lovrenška jezera

Na Pohorju smo obiskali barje, poznano kot Lovrenška jezera. Pohod smo pričeli pri Ribiški koči, od koder smo se povzpeli na Jezerski hrib s spomenikom padlim. Hodili smo večinoma po gozdni poti, občasno pa smo prečkali travnike s spomladanskim cvetjem in zadnjimi ostanki snega. Mimo razbitin letala smo se spustili na Ribniško sedlo in se povzpeli nazaj do Lovrenških jezer z razglednim stolpom.

Martuljški slapovi

Proti Martuljškim slapovom smo se odpravili iz Gozda Martuljek. Hodili smo po soteski potoka Martuljek, prečkali nekaj mostičkov in se povzpeli do Spodnjega slapu. Mimo Brunarice pri Ingotu nas je vse strmejša pot vodila proti Zgornjemu slapu, ker pa je voda odnesla del poti do njega žal nismo prišli. Pri povratku smo po še zahtevnejši poti obiskali dolino Za Akom, ki je bila zavita v meglo.

Ostrovrharjeva pot

Ostrovrharjeva pot nas je popeljala skozi zgodovinsko, naravno in kulturno dediščino Podgrada ter vitezov Ostrovrharjev. Po potepanju po Kašeljskem hribu ponuja veliko znamenitosti. Videli smo staro vilo Novi grad, mesto meje med Nemčijo in Italijo med 2. sv. vojno, nasad himalajskega bora, ruševine Starega gradu, kamnolom mlinskih kamnov, pohod pa smo zaključili s spustom v Knapovsko drago.


 

Pobrskajte po naši knjižni polici

Ko ni časa ali vremena za potep, je čas za dobro knjigo.