Domov

Ponujamo vam več kot 170 idej!


 

Iščite po naši zbirki

Opisi lepih kotičkov v naravi in v mestih, ki pogosto ostanejo neopaženi.

Premantura 2019

Tako kot že veliko let do sedaj smo se tudi to poletje odpravili na dopust v Premanturo. Uživali smo v vožnji s čolnom, plavali in se potapljali v izredno čistih vodah bližnjih otokov Kamenjaka, si odpočili od preteklega leta ter uživali v obmorskih kulinaričnih dobrotah. Letos nam je posebno družbo delala tudi veverica, ki je kot udomačena mirno živela nad našo jedilno mizo.

Park Brdo

Sprehajali smo se po delu Parka Brdo, odprtem za javnost. Očaral nas je s svojimi sprehajalnimi potmi, Gabrovim in drugimi drevoredi, lepim grajskim vrtom Gradu Brdo, Zoisovo lipo, mostički Račjega otoka, Otočkom ljubezni, dvema jezeroma, bujno cvetočimi rododendroni in drugimi lepotami. Dan smo zaključili s torticami Kavarne Zois.

Premantura 2007

Letos se nama je v Premanturi prvič pridružil Podi. Poleg zabavanja Podija, knjig in iger je v vetrovnih urah Luka odšel na surf, dan s posebej močno burjo pa sva preživela v zalivu Tašalera v družbi Žive in Gašperja. Večkrat smo se kopali na Kamenjaku in obiskali njegovo razgledno točko, dvakrat smo na plaži tudi gledali sončni zahod. Skoraj vsak večer smo zaključili z baklavo in limonado v vasi.

Rog – Sv. Jakob – Sv. Florijan

Naše izhodišče pohoda je bila vas Topol oz. Katarina nad Ljubljano, od koder smo obiskali razgledno točko Rog in tri cerkve – Cerkev sv. Katarine, Cerkev sv. Jakoba in pri povratku Cerkev sv. Florijana. Pot je bila zelo raznolika (asfalt, travnik, gozd), a ne preveč zahtevna. Večkrat smo uživali v lepih razgledih v dolino in tudi miru narave te lokacije, ki je sicer ob vikendih zelo obiskana.

Vodna učna pot Grabnarca

Vodna učna pot Grabnarca se prične v Lancovem pri Kulturnem domu. Ko smo zapustili glavno cesto, nas je pot peljala v senco gozda in hlad potokov Lipniške doline. Hoja po lesenih mostovih je bilo doživetje zase. Kar hitro smo prispeli do ruševin Grabnarjevega mlina, od koder smo nadaljevali ob potoku do Grofovega bajerja. Tu se pot obrne z vzponom do vasi Vošče in spustom po cesti do Lancovega.

Po Primorski

Sprehajali smo se po ozkih ulicah primorskih vasic. V Koštaboni smo se sprehodili od cerkve sv. Kuzma in Damjana do cerkve sv. Andreja na koncu vasi. V Krkavčah smo občudovali jesensko pokrajino in si ogledali kamen Krkavški menhir, v vasi Sv. Peter pa smo se ustavili pri Tonini hiši. Nato smo se spustili v dolino reke Dragonje in se skoraj do sončnega zahoda potepali po Sečoveljskih solinah.


 

Pobrskajte po naši knjižni polici

Ko ni časa ali vremena za potep, je čas za dobro knjigo.