Domov

Ponujamo vam več kot 170 idej!


 

Iščite po naši zbirki

Opisi lepih kotičkov v naravi in v mestih, ki pogosto ostanejo neopaženi.

Po Poti treh gradov

Pot treh gradov je prijeten sprehod za nedeljsko popoldne. Iz starega dela mesta Škofja Loka smo se povzpeli mimo Loškega gradu in nadaljevali vse do razgledne plošče na Kranclju. Spustili smo se navzdol mimo domačije Grebenar in nadaljevali v smeri Starega gradu, kjer se pot odcepi desno do ruševin Divja Loka. Pri povratku smo se povzpeli še do Stolpa na Kranclju z lepo ohranjenimi ruševinami.

Dunaj

Odšla sem na službeno potovanje na Dunaj, kjer mi je družbo delal Podi. Skupaj sva vsak dan odšla na sprehod v Mestni park z zlatim spomenikom Johannu Straussu, Kursalonom, jezercem in potočkom. Prehodila sva približno tretjino Dunajskega Ringa in videla številne znamenitosti (koncertno hišo, opero, Plečnikovo stavbo v obliki likalnika). Sprehajala sva se tudi do Štefanovega in Petrovega trga.

Kriška gora z Gozda

Kriška gora velja za eno izmed najlepših razglednih točk v Sloveniji. Mi smo naš pohod začeli v Gozdu in se odpravili po lažji poti do Koče na Kriški gori. Gozdna pot nam je nudila veliko sence, zaradi strmine na več odsekih pa smo bili zelo hvaležni za počitek klopem ob poti. Z vrha Kriške gore smo se odpravili tudi v smeri Tolstega vrha, a smo zaradi zasnežene poti obrnili nazaj v dolino.

Rog – Sv. Jakob – Sv. Florijan

Naše izhodišče pohoda je bila vas Topol oz. Katarina nad Ljubljano, od koder smo obiskali razgledno točko Rog in tri cerkve – Cerkev sv. Katarine, Cerkev sv. Jakoba in pri povratku Cerkev sv. Florijana. Pot je bila zelo raznolika (asfalt, travnik, gozd), a ne preveč zahtevna. Večkrat smo uživali v lepih razgledih v dolino in tudi miru narave te lokacije, ki je sicer ob vikendih zelo obiskana.

S kolesi iz Dovjega do Rateč

Prekolesarili smo pot od Dovjeg do Rateč. Večinoma smo vozili po lepo urejeni kolesarski poti in uživali ob hladu reke ter lepih razgledih. V Mojstrani smo se priključili Kolesarski poti Jureta Robiča z oznako D-2, ki nas je preko Gozda Martuljka in Kranjske Gore pripeljala vse do Rateč. Tu smo se ustavili pri cerkvici, nato pa pri meji z Italijo obrnili nazaj. Ob povratku smo obiskali še Zelence.

Po sledeh gradnje Rupnikove linije

Po sledeh gradnje Rupnikove linije je tematska pot nad Gorenjo vasjo v Poljanski dolini, ki sledi delu obrambnih vojaških struktur iz časov med 1. in 2. svetovno vojno. Mi smo se odpravili po krajši, krožni poti, po kateri nas je od bunkerja do bunkerja nadvse zanimivo vodil Škofov Francelj. Pot je še posebej zanimivo opremljena za otroke, saj jim bo Francelj predal veliko svojih modrosti.


 

Pobrskajte po naši knjižni polici

Ko ni časa ali vremena za potep, je čas za dobro knjigo.